Choose language

Fra papirlapper til Timmy – slik jobber Rælingen og Enebakk smartere med timeplanlegging

 – Lærerne får faktisk timeplanene sine før sommerferien. Det utgjør en stor forskjell ved starten av skoleåret for både lærere og ledelse. Bedre oversikt og mindre stress.

Bente Hjellum Syvertsen Timeplan Fagdag

Det er en sprudlende avdelingsleder fra Rælingen kommune som møter oss i foajeen på Scandic Lillestrøm. Sammen med en rekke andre timeplanleggere er hun på fagdag, et samlingspunkt for erfaringsdeling, opplæring og inspirasjon for alle som bruker Flyt Timeplan. Bente Hjellum Syvertsen har vært med helt fra starten.

 – Første gang jeg brukte Flyt Timeplan hadde jeg faktisk fortsatt lappene mine ved siden av, bare for trygghetens skyld. Men det tok ikke lang tid før jeg kjente at, Flyt Timeplan, dette kunne fungere.

Rælingen kommune hadde et sterkt behov for å få på plass et felles verktøy for timeplanlegging på tvers av sine åtte skoler. Overgangen fra lapper til system var stor, og naturligvis ikke uten skepsis i starten. I dag er det annerledes.

 – Lærerne får faktisk timeplanene sine før sommerferien. Det utgjør en stor forskjell ved starten av skoleåret for både lærere og ledelse. Bedre oversikt og mindre stress, sier Syvertsen.

Timmy – den automatiske timeplanleggeren

Timmy er den automatiske timeplanleggeren i Flyt Timeplan, og har blitt et viktig hjelpemiddel for mange. Timmy bruker kunstig intelligens, optimerer og kommer med et forslag til timeplanen basert på grunnlagsdata fra timefordeling. For Bente Syvertsen har hverdagen definitivt forandret seg til det bedre.

– Nå tar jeg meg en kaffekopp og trykker på Timmy, forteller Syvertsen med et glimt i øyet og legger til:

– Det tar ikke over 40 timer å legge timeplanen lenger. Nå handler det om bedre bruk av tid. Timmy gjør grovjobben, så kan jeg justere etterpå.

Hun legger til at forarbeidet fortsatt er veldig viktig, og justeringer på optimeringen gjerne må til.

 – Du må ha brikkene på plass, gode grunndata, riktig timefordeling og oversikt over hvem som skal hva. Når det er gjort, kan du faktisk leke deg litt med optimalisering. Det er nesten litt gøy.

Syvertsen nevner at skolene i Rælingen nå samarbeider på en annen måte enn tidligere omkring timeplanleggingen.

– Nå er vi flere skoler her sammen på fagdag, og vi kan hjelpe hverandre i gang med nytt skoleår. Nå som vi bruker samme verktøy på tvers, blir det jo enklere å samarbeide, og mindre sårbart.

Fagdag for Flyt Timeplan

Fagdagene er en møteplass for brukere av Flyt Timeplan. Her får du praktisk opplæring, faglige oppdateringer og mulighet til å dele erfaringer med andre som jobber med timeplanlegging i skolen. 

Mange kommer igjen år etter år, både for å få med seg nye funksjoner og for å stille spørsmål – eller bare for å få en oppfriskning før nytt skoleår. 

Vi arrangerer fagdager rundt omkring i landet, slik at flest mulig skal få muligheten til å delta.

En løsning som vokser med brukeren

Blant deltakerne på fagdagen finner vi også en erfaren skoleleder fra Enebakk kommune. De tok i bruk Flyt Timeplan allerede i 2020. Anne Marie Breyer har satt av mye tid til å lære seg Flyt Timeplan, men det er det verdt.

 – Det er et stort system, og det tar tid å bli kjent med alt. Systemet har vokst seg bedre og bedre, sier hun.

Breyer trekker frem at det blir enklere å legge timeplanen fra gang til gang.

– Vi er en 1-10-skole (en skole med både barnetrinn og ungdomstrinn), og det var litt mye informasjon i skjermbildene i starten. Det har blitt bedre delt opp nå, og enklere å bruke.

For Breyer har den automatiske timeplanleggeren, Timmy, vært en øyeåpner.

 – Jeg brukte den for første gang i fjor, og ble overrasket over hvor fort det gikk. Nå legger jeg inn det som må ligge fast – som svømmehall og valgfag – og lar Timmy ta resten. Det gir meg et utgangspunkt jeg kan jobbe videre med, i stedet for å starte med blanke ark, forteller hun.

Anne Marie Breyer

Tipsene de gjerne deler med andre

Begge timeplanleggerne har sine favorittfunksjoner og triks i Flyt Timeplan. En typisk gevinst du får av å være med på fagdagene er disse tips og triksene, som deles både fra Visma Flyt og andre timeplanleggere.

 – Ukemønsteret er genialt hvis du har lærere som skal i permisjon. Da slipper du å plotte inn alt manuelt, sier Breyer.

 – Og husk å bruke Timmy, selv om det føles litt skummelt første gang så er det verdt det, legger hun til.

Også Syvertsen fra Rælingen kommune vektlegger bruk av Timmy.

– Start med det som går på tvers; språk, valgfag og lærere med mange krysskoblinger. Da jobber Timmy mye bedre. Og se opplæringsvideoene før du begynner, det sparer deg for mye, avslutter hun.

Vil du vite mer om Flyt Timeplan og komme i kontakt med oss for et tilbud. Se mer på våre nettsider.

 

Liknende artikler